Βιογραφικό

15534427502_c071884726_b

Γεννήθηκε το 1964 στη Σιλίστρα της Βουλγαρίας και είναι πτυχιούχος Ιστορίας-Εθνογραφίας του Πανεπιστημίου «Αγ. Κύριλλος και Μεθόδιος». Εκτός από τη μητρική της γλώσσα, τη βουλγαρική, γνωρίζει καλά την ελληνική και τη ρωσική. Μητέρα ενός γιου, έχοντας ζήσει στη Βουλγαρία τα δύσκολα χρόνια της μετάβασης, το 2001 αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Ελλάδα. Εργάστηκε αρχικά ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ και από το 2003 έως το 2008 ως καθαρίστρια σε εργολαβικά συνεργεία της εταιρείας ΟΙΚΟΜΕΤ, στις υπηρεσίες καθαριότητας του  ΗΣΑΠ. Ενεργή συνδικαλίστρια από το 2002, δραστηριοποιήθηκε στο σωματείο της ΠΕΚΟΠ και εκλέχθηκε γραμματέας της.

Στις 23/12/ 2008, καθώς επέστρεφε αργά το βράδυ από τη βάρδια της στο σπίτι της, κι ενώ είχε ήδη δεχθεί απειλές για τη συνδικαλιστική δράση της, δέχτηκε επίθεση με καυστικό οξύ από αγνώστους. Οι δράστες της επίθεσης δεν εντοπίστηκαν ποτέ. Επέζησε χάρη στη φροντίδα ιατρών και νοσηλευτών και χάρη στο πλατύ κίνημα αλληλεγγύης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που εξασφάλισε πόρους για τις δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες που χρειάστηκε ώστε να αποκατασταθούν ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού της.

Τον Μάιο  του 2014 εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής με   το ψηφοδέλτιο  του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχει στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Αναφορών και στην Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Η Έκθεσή της«για το Οικιακό Προσωπικό και το Προσωπικό Φροντίδας» υπερψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ έχει  επεξεργαστεί εκθέσεις ή γνωμοδοτήσεις για την εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, για την εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής (Work-LifeBalance), για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας, γιατην Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας κ.α.