Βιογραφικό

15534427502_c071884726_bΓεννημένη το 1964 στη Σιλίστρα της Βουλγαρίας, πτυχιούχος Ιστορίας-Εθνογραφίας του Πανεπιστημίου «Αγ. Κύριλλος και Μεθόδιος». Εκτός από τη μητρική της γλώσσα, τη βουλγαρική, γνωρίζει καλά την ελληνική και τη ρωσική. Μητέρα ενός γιου, έχοντας ζήσει στη Βουλγαρία τα δύσκολα χρόνια της μετάβασης, μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Ζίβκοφ, το 2001 αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Ελλάδα ακολουθώντας το πρώτο μεγάλο ρεύμα των πολιτών που αναζητούσαν εργασία μετά την πτώση του «τείχους». Εργαζόμενη στην Ελλάδα από το 2001, ως υπάλληλος και από το 2003 έως το 2008 ως καθαρίστρια σε εργολαβικά συνεργεία της εταιρείας ΟΙΚΟΜΕΤ, στις υπηρεσίες καθαριότητας δημόσιων εταιρειών . Ενεργή συνδικαλίστρια από το 2002. Δραστηριοποιήθηκε στο σωματείο της ΠΕΚΟΠ και εκλέχθηκε στη διοίκηση του.

Στις 23/12/ 2008, καθώς επέστρεφε αργά το βράδυ από τη βάρδια της, κι ενώ είχε ήδη δεχθεί απειλές για τη συνδικαλιστική δράση της, δέχτηκε επίθεση με καυστικό οξύ από αγνώστους. Οι δράστες της επίθεσης δεν εντοπίστηκαν ποτέ. Επέζησε χάρη στη φροντίδα ιατρών και νοσηλευτών. Υποστηρίχτηκε από ένα  πλατύ κίνημα αλληλεγγύης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εξασφαλίζοντας πόρους για τις δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες που χρειάστηκε ώστε να αποκατασταθούν ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού της.

Παρά την επίθεση, δεν μετανιώνει για τον αγώνα που έδωσε για τα εργατικά δικαιώματα και την τήρηση του εργατικού δικαίου. Οι στόχοι αυτοί είναι περισσότερο επίκαιροι από ποτέ, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο. Στις εκλογές του Μαϊου 2014, εξελέγη Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.