«Στο Κόκκινο» Οι βελτιώσεις στο σχέδιο Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Πράξης Προσβασιμότητας

Η Ευρώπη στο Κόκκινο. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα μιλά για την Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας στον Κωνσταντίνο Σαββόπουλο

 Υπερψηφίστηκε πρόσφατα με μεγάλη πλειοψηφία (18 υπέρ έναντι 1 κατά) στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Γνωμοδότηση της Κωνσταντίνας Κούνεβα που φέρει σημαντικές βελτιώσεις στο σχέδιο Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Πράξης Προσβασιμότητας.

31 Ιανουαρίου 2017 16:36:42

Η Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας είναι ένα νέο ευρωπαϊκό νομοθέτημα που θα υποχρεώσει ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και δημόσιες αρχές, να σχεδιάζουν και να διαθέτουν στην αγορά ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες προσβάσιμα στους ανθρώπους με αναπηρία.

Η Κ. Κούνεβα μίλησε στο Κόκκινο για τις σημαντικές βελτιώσεις που πέτυχε στην πρόταση Οδηγίας της Κομισιόν, τονίζοντας ότι εγκρίθηκε η πρόταση για σύσταση Εποπτικής Αρχής η οποία θα επιβλέπει την προσβασιμότητα των προϊόντων τόσο κατά την σχεδίαση όσο και κατά την παραγωγή των προϊόντων και μάλιστα σε συνεργασία με φορείς που εκπροσωπούν άτομα με αναπηρία. Παράλληλα διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής της Πράξης καθώς σε αυτή θα συμπεριληφθούν προϊόντα όπως μέσα ενημέρωσης, ειδησεογραφικοί ιστότοποι, διαδικτυακές πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακούστε: