«Εύχομαι να διατηρηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον της δικαιοσύνης για τη σε βάθος εξέταση της υπόθεσης μου»

Δήλωση της Κ. Κούνεβα με αφορμή την «κατ’ αντιπαράσταση» εξέταση υπόπτου, τον οποίο δεν αναγνώρισε ως δράστη της επίθεσης εναντίον της, το 2008- «Εύχομαι να διατηρηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον της δικαιοσύνης για τη σε βάθος εξέταση της υπόθεσης»

Με αφορμή την κλήση της από τις ανακριτικές αρχές για «κατ’ αντιπαράσταση» εξέταση υπόπτου σε άλλη επίθεση με οξύ, τον οποίο ωστόσο η Κ. Κούνεβα δεν αναγνώρισε ως δράστη και της εναντίον της επίθεσης το 2008, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δέκα σχεδόν χρόνια μετά τη μαφιόζικη επίθεση σε βάρος μου με οξύ, κι ενώ η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη, για πρώτη φορά η ελληνική δικαιοσύνη κινήθηκε με ταχείς ρυθμούς και ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου για άνοιγμα του φακέλου.

        Με αφορμή την τυχαία σύλληψη υπόπτου για επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον δικηγόρου, που πραγματοποιήθηκε με παρόμοιο τρόπο ένα χρόνο πριν την επίθεση σ’ εμένα, και σύμφωνα με την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, οι αρχές «άνοιξαν τον φάκελο» και ερεύνησαν τη σχέση του υπόπτου με την εναντίον μου επίθεση το 2008. Στα πλαίσια αυτά κλήθηκα από την αρμόδια ανακρίτρια να αναγνωρίσω εάν ο ύποπτος είναι το άτομο που μου επιτέθηκε με καυστικό υγρό. Στην «κατ’ αντιπαράσταση εξέταση» δεν αναγνώρισα στον συλληφθέντα τον δράστη της εναντίον μου επίθεσης, που προκάλεσε το βαρύτατο τραυματισμό μου το 2008.

      Ωστόσο, επειδή η αρχική έρευνα για να βρεθεί  ο φυσικός και ο ηθικός αυτουργός  της επίθεσης, είχε πολλά κενά και παραλείψεις, καθώς και λάθος προσανατολισμό, αγνοώντας  τις άθλιες εργασιακές συνθήκες και τις συγκρούσεις με τους εργολάβους καθαριότητας, ελπίζω ότι αυτή τη φορά η δικαιοσύνη θα διατηρήσει το φάκελο ανοικτό και θα αντιμετωπίσει έστω και τώρα αυτά τα κενά, με μια νέα σε βάθος έρευνα.

Εύχομαι να διατηρηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον το οποίο επέδειξε η ανακριτική αρχή, για τη συστηματική και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης. Δεν αφορά πια μόνο εμένα, αλλά κάθε εργαζόμενο, κάθε άνθρωπο που είναι εκτεθειμένος στη δράση σκοτεινών κυκλωμάτων που εκτελούν συμβόλαια εξόντωσης και φίμωσης. Δυστυχώς, ακόμη και πρόσφατα ακούσαμε φοβερές καταγγελίες για μπράβους οι οποίοι για λογαριασμό εργοδοτών τρομοκρατούν εργαζόμενους».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο συνελήφθη βάσει εντάλματος καταζητούμενος για επίθεση με οξύ εναντίον δικηγόρου το 2007, ο οποίος και τον αναγνώρισε. Με αφορμή τη σύλληψη αυτή η Κωνσταντίνα Κούνεβα, μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου της Ευαγγελίας Κουβέλη, κατέθεσε αίτημα προκειμένου να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσής της και να γίνει διαδικασία αναγνώρισης του συλληφθέντος και από την ίδια, για το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος δράστης και της εναντίον της επίθεσης. Η αρμόδια ανακρίτρια ανταποκρίθηκε ταχύτητα στο σύνολο της διαδικασίας. Εξέτασε την ίδια την Κ. Κούνεβα και πριν μερικές μέρες την κάλεσε για αναγνώριση του υπόπτου, πρώτα μέσω φωτογραφιών και στη συνέχεια «κατ’ αντιπαράσταση». Η Κ. Κούνεβα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο συλληφθείς δεν είναι ο άνθρωπος που τη νύχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2008 της επιτέθηκε με καυστικό υγρό. Τώρα, αναμένεται η απόφαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών για το αν ο φάκελος θα τεθεί πάλι στο αρχείο ή θα μείνει ανοικτός, ώστε να ερευνηθεί εκ νέου η υπόθεση, ιδιαίτερα στις κατευθύνσεις που δεν ερευνήθηκαν ποτέ ή ερευνήθηκαν πλημμελώς το 2008 και 2009.