Κοινή δήλωση Ελλήνων ευρωβουλευτών: Καλούν την Τουρκία να απελευθερώσει άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

«Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων δεν συνάδει προς τις αρχές της καλής γειτονίας» τονίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους 16 Έλληνες ευρωβουλευτές.

Στην κοινή τους δήλωση οι Έλληνες Ευρωβουλευτές σημειώνουν πως: «η συμπεριφορά αυτή των τουρκικών αρχών δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας είναι κράτος-μέλος» και υπογραμμίζουν ότι «η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων δεν συνάδει προς τις αρχές της καλής γειτονίας, τις οποίες θα έπρεπε να τηρεί ένα υποψήφιο για ένταξη στην Ένωση κράτος (δηλαδή η Τουρκία) προς την Ένωση και τα κράτη-μέλη της».

Τέλος οι Έλληνες Ευρωβουλευτές καλούν την τουρκική κυβέρνηση να απελευθερώσει άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

– Το κείμενο της κοινής δήλωσης συντάχθηκε από τον Ανεξάρτητο Ε/Β κ. Κ. Χρυσόγονο.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση και τα ονόματα των Ευρωβουλευτών:

«Την 1η Μαρτίου 2018 δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που βρίσκονταν σε περιπολία ρουτίνας στα σύνορα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας στην περιοχή του ποταμού Έβρου, φέρονται να έχασαν τον προσανατολισμό τους εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών και να βρέθηκαν λίγα μέτρα μέσα στο τουρκικό έδαφος. Αντί όμως να τους προειδοποιήσουν και να τους καλέσουν να επιστρέψουν άμεσα στο ελληνικό έδαφος, όπως συνηθίζονταν ως τώρα σε παρόμοια περιστατικά και από τις δύο πλευρές, οι Τούρκοι προτίμησαν να τους συλλάβουν και να τους θέσουν υπό κράτηση σε φυλακή  υψίστης ασφαλείας (!), χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί έως σήμερα ποιες ακριβώς κατηγορίες θα τους αποδοθούν. Η συμπεριφορά αυτή των τουρκικών αρχών δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση της οποίας είναι κράτος-μέλος. Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων δεν συνάδει προς τις αρχές της καλής γειτονίας, τις οποίες θα έπρεπε να τηρεί ένα υποψήφιο για ένταξη στην Ένωση κράτος (δηλαδή η Τουρκία) προς την Ένωση και τα κράτη-μέλη της. Καλούμε συνεπώς την τουρκική κυβέρνηση να απελευθερώσει άμεσα τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς».

Η κοινή μας δήλωση στέλνει μήνυμα στήριξης της πατρίδας μας, διεθνοποίησης του προβλήματος, εθνικής ομοψυχίας και σοβαρότητας», αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Δ. Παπαδημούλης

Για την κοινή δήλωση 16 Ελλήνων Ευρωβουλευτών που ζητούν την άμεση απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές

Geplaatst door Δημήτρης Παπαδημούλης op woensdag 14 maart 2018

Οι υπογράφοντες (αλφαβητικά):

Νίκος Ανδρουλάκης (Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ)

Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ (Ευρωβουλευτής ΝΔ)

Γιώργος Γραμματικάκης (Ευρωβουλευτής ΠΟΤΑΜΙ)

Θοδωρής Ζαγοράκης (Ευρωβουλευτής ΝΔ)

Εύα Καϊλή (Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ)

Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ευρωβουλευτής ΝΔ)

Στέλιος Κούλογλου (Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)

Κωνσταντίνα Κούνεβα (Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)

Μιλτιάδης Κύρκος (Ευρωβουλευτής ΠΟΤΑΜΙ)

Γιώργος Κύρτσος (Ευρωβουλευτής ΝΔ)

Νότης Μαριάς (Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής)

Δημήτριος Παπαδημούλης (Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ)

Σοφία Σακοράφα (Ανεξάρτητη Ευρωβουλευτής)

Μαρία Σπυράκη (Ευρωβουλευτής ΝΔ)

Νίκος Χουντής (Ευρωβουλευτής ΛΑΕ)

Κώστας Χρυσόγονος (Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής)

http://left.gr/news/15-ellines-eyrovoyleytes-kaloyn-tin-toyrkia-na-apeleytherosei-amesa-toys-dyo-ellines