Καμπάνια για φορολογική δικαιοσύνη στη Βουλγαρία

Σημαντική πρωτοβουλία πολιτικών φορέων της βουλγαρικής αριστεράς, κινήσεων, συνδικάτων και ανεξάρτητων ΜΜΕ – Συλλογή υπογραφών για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα

Μια σημαντική πρωτοβουλία πολιτών, φορέων, κινήσεων και συνδικάτων ξεκίνησε χθες στη Βουλγαρία και αξίζει τη θερμή υποστήριξη μας. Πρόκειται για την καμπάνια για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα στη Βουλγαρία, ώστε να μειωθούν οι δραματικές κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες που ταλανίζουν τη χώρα, καθιστώντας τον μια από τις πιο φτωχές χώρες των Βαλκανίων.
Τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωποι της Βουλγαρικής Αριστεράς, του Κινήματος -21, του Βουλγαρικού Δικτύου Κατά της φτώχειας, εναλλακτικών αριστερών και προοδευτικών εφημερίδων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης παρουσίασαν στη Σόφια, σε κοινή συνέντευξη τύπου τις θέσεις τους για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, με το οποίο οι ολιγάρχες δεν θα καταβάλουν τον ίδιο φόρο με τους εργαζόμενους, όπως συμβαίνει σήμερα. 

Με βασικό αίτημα τη θέσπιση αφορολογήτου ορίου που θα ευνοεί τα χαμηλά εισοδήματα και τη μείωση των έμμεσων φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και στα προϊόντα για τα παιδιά (σχολικά βιβλία, παιδικές τροφές) ξεκίνησε ήδη η συλλογή υπογραφών προκειμένου να εισακουστεί το αίτημα από τη Βουλγαρική Βουλή.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας, κάνοντας ένα πρώτο βήμα συντονισμού και ενότητας.