Η Ευρώπη στο Κόκκινο

Η Ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, μιλά για τη σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία που συζητείται αυτές τις ημέρες στην επιτροπή απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η σύμβαση ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία συζητείται αυτές τις ημέρες στην επιτροπή απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Κοινωνικών Υποθέσεων και αφορά 80.000 Ευρωπαίους πολίτες με διάφορες μορφές αναπηρίας.
Η Ε.Ε. έχει υπογράψει αυτή τη σύμβαση, ωστόσο ήδη η Κομισιόν εγείρει προσκόμματα, καθώς ισχυρίζεται πώς η επιτήρηση της  εφαρμογής της σύμβασης δεν δική της αρμοδιότητα αλλά αρμοδιότητα των κρατών μελών.
Επίσης, η επιτροπή του ΟΗΕ επισημαίνει ότι οι πολιτικές λιτότητας που έχουν προωθηθεί τα τελευταία χρόνια πλήττουν ιδιαίτερα τους αναπήρους και σχεδόν καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή της σύμβασης.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα τονίζει ότι σε αυτό το φόντο υπάρχει κίνδυνος να μείνει στα χαρτιά η εφαρμογή της σύμβασης κάτι το οποίο δεν θα το επιτρέψει η ευρωομάδα της Αριστεράς. Ωστόσο πρωτίστως δίνει έμφαση στην ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας που πλήττει τρεις φορές περισσότερο τα άτομα με αναπηρία προκειμένου να μην εμφανιστεί εκ νέου η Ε.Ε. ως Ένωση υποκρισίας.

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000029323/I-Europi-sto-Kokkino