Φόρτωση Εκδηλώσεων

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Η εκδήλωση αυτή έχει παρέλθει.

«Τα χίλια πρόσωπα της βίας κατά των γυναικών»

Μάρτιος 10, 2018 @ 18:30 - 20:00

Η Δημοτική κίνηση «Ηλίου-πόλις, ανθρώπινη πόλη» με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνει εκδήλωση –συζήτηση στις 10 Μαρτίου 2018 στις 18:30, στο Δημοτικό Άλσος «Δ. Κιντής» στην Ηλιούπολη (Μνησικλέους και Ύδρας), με θέμα:«Τα χίλια πρόσωπα της βίας κατά των γυναικών»

 Προσκεκλημένες ομιλήτριες:

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλευτής Σύριζα – GUE/NGL, μέλος της Επιτροπής Γυναικών και ισότητας φύλων & μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ε/Κ και η Αγγελική Παπάζογλουκοινωνιολόγος, MSc, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Αντιμετώπισης Πολλαπλών Διακρίσεων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Θα προβληθούν αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ «Η εξομολόγησή της»του βούλγαρου σκηνοθέτη Ιβάν Νίτσεφ, που περιγράφει τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε η Κ. Κούνεβα το Δεκέμβριο του 2008 ως γυναίκα, μετανάστρια και εργαζόμενη– αγωνίστρια για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με αφορμή την εμπειρία της Κωνσταντίνας Κούνεβα και των χιλιάδων γυναικών που βιώνουν καθημερινά την έμφυλη βία, θα γίνει συζήτηση και ενημέρωση για το σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών. Επίσης για τον ρόλο που καλείται να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ανάπτυξη καλών πρακτικών και κοινωνικών δομών, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

Ενώνουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας για μια πιο δίκαιη κοινωνία, χωρίς κοινωνικές ανισότητες και με σεβασμό στον άνθρωπο, ανεξαρτήτως φύλου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Μάρτιος 10, 2018
Ώρα:
18:30 - 20:00

Venue

Δημοτικό Άλσος Ηλιούπολης
Μνησικλέους και Ύδρας, Αθήνα, Ηλιούπολη Ελλάδα
+ Χάρτης Google