Φόρτωση Εκδηλώσεων

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Η εκδήλωση αυτή έχει παρέλθει.

Ολομέλεια Στρασβούργου, 09-12 Μαρτίου 2015

Μάρτιος 9, 2015 - Μάρτιος 12, 2015

Συνοπτική παρουσίαση των θεμάτων της Ολομέλειας, Στρασβούργο, 9-12 Μαρτίου 2015

 

  •  Συζήτηση για τις οικονομικές προτεραιότητες της Ευρώπης

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν το πρωί της Τετάρτης τις οικονομικές προτεραιότητες της Ευρώπης με τους Επιτρόπους για το ευρώ, την απασχόληση και την εσωτερική αγορά. Πιθανότατα θα στηρίξουν την προσέγγιση των τριών πυλώνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη, η οποία θα βασίζεται στις επενδύσεις, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την δημοσιονομική εξυγίανση.

  • Ανώτατο όριο στα τέλη συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες

Το ΕΚ θα θέσει σε ψηφοφορία την Τετάρτη τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για την επιβολή ανώτατου ορίου στα τέλη που χρεώνουν οι τράπεζες στις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης προκειμένου να επεξεργαστούν τις πληρωμές που πραγματοποιούν οι πελάτες τους με πιστωτικές κάρτες. Το ΕΚ και το Συμβούλιο κατέληξαν σε άτυπη συμφωνία επί του κανονισμού τον περασμένο Δεκέμβριο.

  • Ενίσχυση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών στην ΕΕ

Οι ευρωβουλευτές θα θέσουν σε ψηφοφορία την Τρίτη ψήφισμα με το οποίο ζητούν την αναγνώριση 10ήμερης αμειβόμενης άδειας πατρότητας καθώς και την αναγνώριση του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση και την αντισύλληψη. Θα αναφερθούν επίσης και σε προβλήματα, όπως η βία κατά των γυναικών, το μισθολογικό χάσμα και οι ανισότητες στην επαγγελματική εξέλιξη των δύο φύλων.

  • Ενεργειακή Ένωση: Συζήτηση στο ΕΚ ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με εκπροσώπους του Συμβουλίου και της Επιτροπής τις προτάσεις για την Ενεργειακή Ένωση την Τετάρτη στις 9πμ. Το ζήτημα αυτό θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας της επόμενης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 19 και 20 Μαρτίου.

  • Η αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο

Το ΕΚ θα ζητήσει την Τετάρτη με ψήφισμά του την ενίσχυση των προσπαθειών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση των κρουσμάτων παιδεραστίας στο διαδίκτυο. Το Φεβρουάριο οι ευρωβουλευτές προέτρεψαν τα κράτη μέλη να επιταχύνουν την εφαρμογή της οδηγίας του 2011 για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, να ενισχύσουν τις έρευνες και τις διώξεις και να συνεργαστούν πιο στενά με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και με την Europol για την αφαίρεση παράνομων εικόνων από το διαδίκτυο.

  • Οι εκθέσεις προόδου για ΠΓΔΜ, Σερβία, Κόσοβο και Μαυροβούνιο

Το ΕΚ θα συζητήσει την Τετάρτη με τον Επίτροπο Johannes Hahn τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που κατέβαλε η Σερβία, το Κόσσοβο, το Μαυροβούνιο και η ΠΓΔΜ μέσα στο 2014. Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να χαιρετίσουν την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας αλλά και να τονίσουν τα επίμονα προβλήματα στην περιοχή αναφορικά με το κράτος δικαίου, τη διαφθορά, τις διακρίσεις, τον ρυθμό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τα φαινόμενα πόλωσης στον πολιτικό χώρο.

  • Η δολοφονία του στελέχους της ρωσικής αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη με την Ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, τη δολοφονία του στελέχους της ρωσικής αντιπολίτευσης, Μπόρις Νεμτσόφ, καθώς και τα πλήγματα που έχει δεχθεί η δημοκρατία στη Ρωσία.

 

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν στην ολομέλεια

Το σχέδιο της ημερήσιας διάταξης

Απευθείας αναμετάδοση της Συνόδου, των Συνεντεύξεων Τύπου και άλλων γεγονότων μέσω του EPLive

Απευθείας αναμετάδοση της Συνόδου μέσω του EbS/EbS+

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Μάρτιος 9, 2015
Τέλος:
Μάρτιος 12, 2015

Venue

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Allée du Printemps, Στρασβούργο, 67000 Γαλλία
+ Χάρτης Google