« Η αξιοπρεπής εργασία για τις γυναίκες προϋπόθεση για την ισότητα»

 

Η παρέμβαση της Κωνσταντίνας Κούνεβα στην ημερίδα.

Το Τμήμα Φεμινιστικής πολιτικής /φύλου του ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα « Η αξιοπρεπής εργασία για τις γυναίκες προϋπόθεση για την ισότητα», το Σάββατο 25 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα παρουσίασαν με στατιστικά στοιχεία τη θέση των γυναικών στην σημερινή κοινωνία, την ανισότητα στην εργασία,  στον μισθό, τις μειωμένες δυνατότητες που δίνονται σε μία γυναίκα να ανέλθει στην ιεραρχία, να κατέχει διευθυντικές θέσεις ( 20% στον δημόσιο τομέα και 10% στον Ιδιωτικό κατέχουν γυναίκες), το 5% των γυναικών κατέχουν θέσεις ευθύνης και πολύ μικρό ποσοστό, του ύψους του 2,5% εργάζονται σαν Διευθύνοντες Σύμβουλοι.

Αυτά είναι στοιχεία, μεταξύ άλλων, τα οποία έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης. Επίσης αναγνώρισε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με την ελαστικές μορφές απασχόλησης, το πρόβλημα που υπάρχει με τις εργολαβίες και τις ενοικιάσεις εργαζομένων και δεσμεύτηκε ότι μετά τον Ιούνη θα δοθούν οριστικές λύσεις σε αυτά τα προβλήματα.

Τέθηκε το μεγάλο πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας,  η  Ζιζή Σαλίμπα, Οικονομολόγος είπε χαρακτηριστικά:

«Η αδήλωτη εργασία είναι η παγίδα της φτώχειας».

Αδήλωτη εργασία έχουμε στους χώρους εστίασης, στην καθαριότητα, στην εκπαίδευση, οικιακές βοηθοί, στους παρόχους υπηρεσιών φροντίδας, αγροτική εργασία,  στις παροχές καταλύματος, σε χονδρικό και λιανικό εμπόριο που εμφανίζονται σαν συμβοηθούντα και μη αμειβόμενα μέλη, στις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις όπου το εισόδημα  υπολογίζεται σαν οικογενειακό και όχι ατομικό.

Από την πλευρά των μεταναστριών, ειπώθηκε το πώς αναγκάζονται οι ίδιες να πληρώνουν τα ένσημά τους, από το μικρό εισόδημά τους εξ ονόματος των εργοδοτών για να μην χάσουν την άδεια παραμονής.

Τονίστηκε τέλος το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με τις άδειες μητρότητας. Αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα όταν μετά την άδεια επιστρέφουν στην εργασία τους και πολλές φορές  τους βάζουν σε κατώτερη θέση και φυσικά με μειωμένο μισθό. Επίσης το πρόβλημα με τις γονικές άδειες.

Προτάθηκε για να βοηθηθούν οι μικρές επιχειρήσεις, να δίνετε επιδότηση ώστε να προσλαμβάνεται κάποιος άνεργος για την συγκεκριμένη περίοδο.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα έστειλε το δικό της μήνυμα με τη δική της οπτική και εμπειρία μέσα από τις διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο χαιρετισμός της που διαβάστηκε στην ημερίδα από την εκπρόσωπο του γραφείου της Αθήνας, Κατερίνα Λουκοπούλου, αναφέρει τα εξής:

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στην ημερίδα που οργανώνετε σήμερα. Αυτές τις μέρες  χρειάστηκε να βρεθώ στη Βουλγαρία για συμμετοχή σε πρωτοβουλίες που, δυστυχώς, ασχολούνται με τα ίδια και χειρότερα προβλήματα για τις εργαζόμενες γυναίκες. Η ανεργία, η επισφαλής και αδήλωτη εργασία, η κατάργηση νόμων που πρόσφεραν στους εργαζόμενους μιαν ελάχιστη προστασία, και στη Βουλγαρία γίνεται ο καινούργιος κανόνας στις εργασιακές σχέσεις. Αρκεί να σας πω ένα παράδειγμα: στη Βάρνα κατέρρευσε ξενοδοχείο που κατασκευαζόταν, σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι, ήταν αδήλωτοι εργαζόμενοι. Κανείς δεν αντέδρασε. Ούτε καν τα συνδικάτα.

Δυο λόγια για τα θέματα της ημερίδας σας. Όπως ίσως κάποιοι ήδη ξέρετε το θέμα της αδήλωτης εργασίας απασχολεί αυτή την περίοδο και το Ευρωκοινοβούλιο. Εκεί, ως μέλος των Επιτροπών Απασχόλησης και Γυναικών, ανέλαβα να συντάξω γνωμοδότηση για το πώς θα δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα συνεργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Στη γνωμοδότηση, που έχει γίνει κατ’ αρχήν αποδεκτή, έχουμε περάσει δυο βασικά θέματα, που αφορούν ιδιαίτερα τις γυναίκες:

Το πρώτο, είναι να αλλάξει ο ορισμός της αδήλωτης εργασίας ώστε να περιλάβει τις καινούργιες μορφές που επινοούν οι εργοδότες. Πρέπει να περιλάβει και τη μερικώς αδήλωτη εργασία, δηλαδή την απόκρυψη των πραγματικών ωρών απασχόλησης, της πραγματικής αμοιβής, της πραγματικής σχέσης εργασίας. Είναι πασίγνωστο τι γίνεται με τη μερική απασχόληση, με την οποία εργαζόμενες και εργαζόμενο εμφανίζονται να δουλεύουν για 4-5 ώρες, και στην πραγματικότητα δουλεύουν 8 και πάνω.

Το δεύτερο είναι να ληφθεί υπόψη η ιδιαίτερη, γυναικεία διάσταση που έχει το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας. Είναι γνωστό ότι η αδήλωτη εργασία είναι σχεδόν κανόνας σε κλάδους και επαγγέλματα που απασχολούνται κυρίως γυναίκες. Παράδειγμα είναι η κατ’ οίκον εργασία, αλλά και η καθαριότητα.

 Προσπαθούμε, λοιπόν, να επηρεάσουμε όσο γίνεται περισσότερο και στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να υπάρξει μια οδηγία για την αδήλωτη εργασία που να είναι ουσιαστική και κυρίως δεσμευτική για τα κράτη μέλη. Οι αντιδράσεις είναι πολλές, ακόμη και στα αυτονόητα. Η δεξιά, οι φιλελεύθεροι και οι περισσότεροι σοσιαλιστές δεν θέλουν ούτε να ακούνε όταν πρόκειται για μέτρο που ενισχύει την προστασία των εργαζόμενων και αυξάνει τις υποχρεώσεις των εργοδοτών. Είναι τυφλά προσηλωμένοι στη «μείωση του μισθολογικού κόστους». Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η νέα οδηγία για επέκταση της άδειας μητρότητας στους 18 μήνες και για τις γονικές άδειες. Σέρνεται εδώ και εφτά χρόνια. Αντιδρούν πολλοί από τις μεγάλες πολιτικές ομάδες, αντιδρούν και τα μεγάλα κράτη μέλη, ιδιαίτερα η Γερμανία και η Βρετανία, που δεν θέλουν να δεσμευτούν με αποφάσεις που θα επιβαρύνουν κάπως τους εργοδότες. Και η Κομισιόν, που σε άλλα πράγματα είναι γρήγορη, απειλεί ότι θα εξαφανίσει την οδηγία αν δεν υπάρξει συμφωνία σε έξι μήνες. Για τους νεοφιλελεύθερους που κυριαρχούν όλα είναι κόστος, ακόμη και η μητρότητα και η ανατροφή των παιδιών. Πρέπει να φύγουμε απ’ αυτόν τον παραλογισμό.

Τελειώνοντας, θα ήθελα σας επισημάνω μια άλλη διάσταση του θέματος που συζητάτε σήμερα και αφορά κυρίως γυναίκες εργαζόμενες. Είναι το θέμα της απλήρωτης εργασίας. Ξέρετε ότι πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 3 και πάνω μήνες. Είναι καθεστώς πια αυτό. Τις τελευταίες μέρες έγιναν πολλές καταγγελίες και κινητοποιήσεις απλήρωτων καθαριστριών που δουλεύουν σε εργολαβικά συνεργεία σε νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες. Και ακόμη κι αν πληρώνονται, είναι θύματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα θέματα του ωραρίου ή της απαράδεκτης συμπεριφοράς των εργοδοτών, ακόμη και στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, αφού τους κλέβουν τα βαρέα ένσημα και χάνουν δικαιώματα σύνταξης. Είναι απαράδεκτο αυτό το απόστημα της παρανομίας των εργολάβων σε βάρος των καθαριστριών και άλλων εργαζόμενων να φιλοξενείται σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς. Να γίνονται αντεργατικές παρανομίες κάτω από τη μύτη διοικητών νοσοκομείων και άλλων δημοσίων υπηρεσιών και να θεωρείται ότι δεν είναι δικό τους θέμα. Αν το ίδιο το κράτος, και μάλιστα με αυτή την κυβέρνηση, δεν φροντίζει να τηρείται η ελάχιστη νομιμότητα στους χώρους ευθύνης του, πώς μπορεί να απαιτεί το ίδιο στους ιδιωτικούς χώρους εργασίας;  Γι’ αυτό το θέμα κάτι πρέπει να γίνει, εδώ και τώρα. Και προσωπικά σκοπεύω να πάρω σύντομα κάποια σχετική πρωτοβουλία.

Σας ευχαριστώ

Να είστε καλά, να αισιοδοξείτε και να αγωνίζεστε.